Založ si blog

Dôkaz o chybe vo fyzikálnom zákone.

Dôkaz o chybe vo fyzikálnom zákone.

Predpokladám, že istým ľuďom ani tento jednoznačný dôkaz nepomôže prekonať ich presvedčenie o tom že vždy len a len oni majú pravdu, odvolávajúc sa pritom na pre nich sväté a teda nedotknuteľné fyzikálne zákony.
Toto je teda pre tých, ktorí sú schopný používať vlastnú inteligenciu a nenechajú sa balamútiť takzvanými autoritami a to aj vtedy, keď tieto autority tvrdia jednoznačné nezmysly.
Veď len ak sa oslobodíme spod vplyvu autorít, môžeme dosiahnuť to, čo tieto autority pokladajú za nemožné.
Teraz si objasníme jednoduché zariadenie, ktoré si každý môže zostrojiť sám a ktoré v praxi dokazuje, že niektoré tvrdenia fyzikálnych zákonov sú úplne mimo reality.
Potenciálna energia je takzvaná polohová energia, teda ak zodvihneme z podlahy napríklad nádobu s vodou a položíme ju na stôl, tak táto práca – zdvíhanie – je takto uložená.
Ak by sme túto nádobu zo stola zhodili, tak by sa táto uložená práca a teda energia pádom na podlahu uvolnila. Preto hovoríme v takýchto prípadoch o potenciálnej energii.
Podľa fyzikálnych zákonov je možné vykonať prácu len tak, že na to bude vynaložená energia.
Lenže máme tu kapilaritu:

https://sk.wikipedia.org/wiki/Kapilarita

Kapilarita alebo vzlínanie (vzlínavosť), je pohyb vody kapilárami alebo obdobnými priestormi proti smeru gravitácie. Je spôsobená tým, že nad vodou už nie je voda a priťahovaním materiálu, cez ktorý voda vzlína. Tento proces je jednoduché pozorovať, keď spodok kriedy, alebo aj utierky (čohokoľvek, čo saje vodu) namočíte do vody a voda začne pozvoľna stúpať.

Na nasledujúcom obrázku je znázornené, ako je možné zvýšiť potenciálnu energiu pomocou kapilarity bez toho, že by bolo nutné k tomu vynaložiť energiu, čo je teda v rozpore s tvrdením fyzikov, že na vykonanie práce je nutné vynaložiť energiu:

 

Takže ak na stôl položíme nádobu s vodou a vedla nej umiestnime na váhu takýto stojan s telesom zo savej látky, ktorého koniec bude ponorený do vody v nádobe, potom vďaka kapilárnemu účinku začne voda z nádoby stúpať proti gravitačnej sile a na váhe môžeme pozorovať ako sa zvyšuje váha stojana s týmto telesom zo savej látky, ktoré takto nasáva vodu z nádoby.
To znamená, že sa nám bez toho, že by sme vynaložili prácu, teda investovali energiu, zvyšuje potenciálna energia telesa zo savej látky, ktoré je umiestnené na stojane.
Toto funguje aj tak, ako je to na nasledujúcom obrázku:

Teda kvapalina sa bez vynaloženia energie pomocou kapilarity dostane z jednej nádoby do druhej, pričom prekoná prevýšenie, teda okraj nádoby. Toto si môže každý overiť takýmto spôsobom, ale celé to trvá aj niekoľko hodín, kým spozorujete, že sa voda takýmto spôsobom dostane do druhej nádoby.
Tento princíp sa dá dokonca prakticky využiť na filtrovanie kvapalín. Trvá to síce dlhšie, ale takéto filtrovanie je veľmi dôkladné a jemné.
Ak máme napríklad vodu znečistenú arzénom, potom stačí do savej látky vložiť malé kúsočky železa, ktoré začnú postupne hrdzavieť a šíriť sa v tejto savej látke ako hrdza a keďže železo viaže arzén, tak nám do druhej nádoby pomaly pretečie voda vyčistená od arzénu.
Podobne sa dá takýto filter využívať aj pri čistení vody znečistenej inými prvkami, vždy je len treba nájsť vhodný materiál, ktorý takéto prvky na seba viaže tak, ako to robí železo s arzénom a implementovať takýto materiál do tohoto filtra.

Na tejto stránke nájdete ďalšie ukážky toho, že fyzikálne zákony sú dosť často mimo reality a kontakt ak máte záujem o spoluprácu:

http://rovnica-sveta2.webnode.sk/

Pavol Nemeš

Prelom v boji s pandémiou, alebo ako sa dá ukončiť lockdown bezpečne.

12.02.2021

Predstavte si, že pred cestou do školy, práce, alebo aj na spoločenské podujatie, či do reštaurácie si nasadíte ochranné rúško, ktoré dokáže odhaliť vírus Covid 19 vo Vašom dychu. Stačí vybaviť ochranné rúško, alebo respirátor indikačnou látkou tak, že vírus bude zistený v dychu človeka a podobne, ako to je pri antigénových testoch. V prípade ak je osoba [...]

Vyvrátenie zákona o zachovaní energie?

31.05.2020

Podarilo sa nám to, čo takmer všetci považujú za nemožné? Paradoxne sme mali riešenie priamo pred očami. Posúďte sami, či táto nová technológia znamená energiu zadarmo pre každého. V tomto krátkom videu je vysvetlený princíp fungovania: https://www.youtube.com/watch?v=SV2IARAOoZc&feature=youtu.be

Čo sa učí na našich školách a čo je realita.

19.05.2020

Ak chcete zistiť ako to je s odstredivou silou, pravdepodobne natrafíte na podobné tvrdenie: Jedným z prominentných vinníkov, zodpovedných za zmätky spojené s odstredivou silou, je aj zakladateľ modernej kozmonautiky Wernher von Braun. Ten vysvetľoval pohyb družíc po kruhových dráhach rovnováhou medzi odstredivou a gravitačnou silou. Nuž, aj géniovia majú slabšie chvíľky. [...]

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 34
Celková čítanosť: 116077x
Priemerná čítanosť článkov: 3414x

Autor blogu

Kategórie