Nebezpečný koronavírus by mohol zachrániť Slovenskú ekonomiku.

22. marca 2020, Pavol Nemeš, Nezaradené

Krátko pred zavedením opatrení proti šíreniu pandémie prejavila brnenská univerzita záujem o spoluprácu na realizácii prevratného vynálezu zo Slovenska.

Zmluvné strany zmluvu ešte nestihli podpísať a keďže nikto nevie ako dlho obmedzenia potrvajú, je tu šanca pre slovenské univerzity ak sa včas preberú.

Vynález sa týka nového druhu pohonu, ktorý dokáže veľmi efektívne znížiť spotrebu energie a je ho možné použiť tak na pohon strojov a zariadení, ako aj na pohon dopravných prostriedkov.

Už zostrojený funkčný prototyp v praxi dokazuje, že úspora energie je viac než 25% . Pritom tento prototyp využíva len časť svojho potenciálu.

Ak si uvedomíme čo takáto úspora energie globálne znamená, potom si môžeme urobiť obraz o tom, aký finančný prínos by mohol mať tento projekt pre Slovensko, ak by sa realizoval u nás.

Zostrojený prototyp poháňa kompresor a výsledky meraní sú jednoznačné. Slovenské univerzity sa k tejto technológii stavali skepticky v tom zmysle, že takýto pohon nemôže v praxi fungovať.

Brnenská univerzita si nás vypočula, preverili si funkčnosť a naše merania a poslali nám návrh zmluvy na spoluprácu.

Popis princípu fungovania tejto novej technológie aj s videami prototypov a tiež návrh zmluvy na spoluprácu brnenskej technickej univerzity si môžete pozrieť na tejto stránke:

https://nove-technologie.webnode.sk/

Je v našom záujme tento vynález realizovať čo najskôr a tak sa pokúsime osloviť znovu slovenské univerzity a v prípade, že sa rozhodnú s nami spolupracovať, mohol by tento vynález výrazne pomôcť slovenskej ekonomike, ktorá by to vzhľadom k vysokým stratám počas tejto krízy naozaj potrebovala.