Založ si blog

Naučiť sa kontrolovať vlastné sny je jednoduché.

Veci s ktorými sa denne stretávame prijímame do svojho života ako samozrejmosť a ďalej ich neskúmame, ale veľakrát takto prehliadame možnosti o ktorých sme doteraz ani nesnívali.

Predstavte si, že by ste dokázali kontrolovať vaše sny, teda že by ste si sami určovali, čo sa vám bude snívať.

Lákavá predstava?  Faktom je, že také niečo je možné a dokonca aj veľmi jednoduché.

Stačí si uvedomiť počas snívania, že sa jedná o sen a okamžite získavame kontrolu nad tým, čo sa nám bude snívať.

Niektorí ľudia majú prirodzený talent uvedomiť si v snoch, že sa im sníva, iní potrebujú túto schopnosť trénovať.

Je to naozaj pomerne jednoduché, stačí si niekoľko –krát za deň len pomyslieť na to, že keď sa Vám bude snívať, aby ste si uvedomili, že je to sen.

Pre tých, ktorým sa to nedarí, je vhodné vyrobiť si za účelom takéhoto tréningu  akýsi talizman, napríklad napísať na kúsok papiera dve tri slová a niekoľkokrát za deň si ich prečítať.

Hovorí sa tomu tiež snový test. Ak napísané slová zreteľne vidíme, tak si uvedomujeme, že sa nachádzame v bdelom stave, ale ak sa nám táto situácia bude snívať, čo sa skôr, alebo neskôr stane, potom nebudeme vedieť tieto slová prečítať, lebo sa budú meniť a vtedy si uvedomíme, že sa nám sníva.

Ja som si za týmto účelom vytvoril takzvanú pyramídu poznania, na ktorej sa križujú nápisy: reality a illusion a funguje to super, pretože na to, aby sme zvýšili účinnosť takéhoto uvedomenia si v sne, že sa jedná o sen je vhodné poskytnúť nášmu podvedomiu, ktoré riadi naše sny niečo nové, alebo nezvyčajné, aby sa tým zaoberalo keď budeme spať.

Preto to najlepšie funguje, ak sa zaoberáme niečím, čo naše podvedomie bude v čase keď budeme spať spracovávať. (podobne ako je tomu, keď pozeráme nejaký horor a potom sa nám snívajú strašidelné sny, to naše podvedomie spracováva obrazy, ktoré sme videli počas sledovania hororu).

Každý si môže vytvoriť vlastný „talizman“, akým je v tomto prípade moja pyramída, alebo si vytvoriť podobnú pyramídu.

Je pritom dôležité, aby sme sa aspoň na chvíľu zamysleli napríklad nad tým, prečo sa nápisy illusion a reality križujú.

To je z toho dôvodu, aby sme vyslali nášmu podvedomiu správu, že sa snažíme nájsť nejaké riešenie na ktoré sa nám bude naše podvedomie v spánku snažiť nájsť odpoveď.

Tento impulz stačí na to, aby sa naše podvedomie touto úlohou zaoberalo a keď k tomu príde, tak budeme mať možnosť uvedomiť si v sne, že sa jedná o sen a začať ho kontrolovať.

V mojej knihe „Rovnica sveta“ je úmyselne vytvorených niekoľko gramatických chýb z podobného dôvodu. Ak niekto číta text a nájde v ňom chybu, tak sa do podvedomia vysiela signál, že niečo nie je v poriadku a zvyšuje sa šanca, že naše podvedomie bude túto informáciu spracovávať v spánku a že si v tom momente budeme vedieť uvedomiť, že sa nám sníva.

Je veľa spôsobov ako sa naučiť vyvolávať takéto lucídne sny, takže každý si môže vyskúšať niečo vlastné. Fantázii sa medze nekladú.

Ja pre hľadanie riešení a inšpirácie využívam túto schopnosť nás ľudí uvedomiť si počas snívania, že to čo práve prežívame je len sen.

V takomto stave vedomého snívania, ktoré sa označuje ako lucídne sny nám je poskytnutá absolútna sloboda – môžeme lietať, či premiestňovať sa v priestoroch,  vytvárať veci na aké si len pomyslíme, alebo dokonca stretávať sa s ľuďmi, ktorý už nežijú v našom svete.

Viacej informácií nájdete v mojej knihe „Rovnica sveta“ ktorej súčasťou je aj popisovaná pyramída poznania.

Hlavnú časť tejto knihy si môže každý zdarma prečítať na mojej stránke, kde sú aj výsledky mojej práce v lucídnych snoch s rovnicou sveta:

https://rovnica-sveta2.webnode.sk/projekty/

Tu je link na článok o tejto knihe:

http://www.topky.sk/cl/100278/1692183/Je-prvy-na-svete–Slovensky-spisovatel-sokuje-tajomnou-pyramidou–vie-zodpovedat-vsetky-otazky

a tu je krátke video o knihe:

https://www.youtube.com/watch?v=rgkpfyGNZTw

Želám Vám zážitky absolútnej slobody.

Pavol Nemeš

Prelom v boji s pandémiou, alebo ako sa dá ukončiť lockdown bezpečne.

12.02.2021

Predstavte si, že pred cestou do školy, práce, alebo aj na spoločenské podujatie, či do reštaurácie si nasadíte ochranné rúško, ktoré dokáže odhaliť vírus Covid 19 vo Vašom dychu. Stačí vybaviť ochranné rúško, alebo respirátor indikačnou látkou tak, že vírus bude zistený v dychu človeka a podobne, ako to je pri antigénových testoch. V prípade ak je osoba [...]

Vyvrátenie zákona o zachovaní energie?

31.05.2020

Podarilo sa nám to, čo takmer všetci považujú za nemožné? Paradoxne sme mali riešenie priamo pred očami. Posúďte sami, či táto nová technológia znamená energiu zadarmo pre každého. V tomto krátkom videu je vysvetlený princíp fungovania: https://www.youtube.com/watch?v=SV2IARAOoZc&feature=youtu.be

Čo sa učí na našich školách a čo je realita.

19.05.2020

Ak chcete zistiť ako to je s odstredivou silou, pravdepodobne natrafíte na podobné tvrdenie: Jedným z prominentných vinníkov, zodpovedných za zmätky spojené s odstredivou silou, je aj zakladateľ modernej kozmonautiky Wernher von Braun. Ten vysvetľoval pohyb družíc po kruhových dráhach rovnováhou medzi odstredivou a gravitačnou silou. Nuž, aj géniovia majú slabšie chvíľky. [...]

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.

izrael, palestína, západný breh jordánu, evakuácia, amona

EÚ po prvý raz uvalila sankcie na izraelských osadníkov pre útoky na Palestínčanov

19.04.2024 13:07, aktualizované: 13:20

Palestínčania chcú, aby Západný breh bol súčasťou ich budúceho štátu.

Rudolf Huliak

SaS podá návrh na odvolanie Huliaka z postu predsedu výboru

19.04.2024 13:00

Hlina tvrdí, že podnet bude musieť byť zaradený na rokovanie a musí byť o ňom rozprava.

Čierny kašeľ / Pertussis /

Na Slovensku od začiatku roka evidujú 390 prípadov čierneho kašľa

19.04.2024 12:21, aktualizované: 14:00

Najvyššia vekovo špecifická chorobnosť bola zistená vo vekovej skupine nularočných osôb.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 34
Celková čítanosť: 116770x
Priemerná čítanosť článkov: 3434x

Autor blogu

Kategórie