Založ si blog

Prelom v boji s pandémiou, alebo ako sa dá ukončiť lockdown bezpečne.

Predstavte si, že pred cestou do školy, práce, alebo aj na spoločenské podujatie, či do reštaurácie si nasadíte ochranné rúško, ktoré dokáže odhaliť vírus Covid 19 vo Vašom dychu.

Stačí vybaviť ochranné rúško, alebo respirátor indikačnou látkou tak, že vírus bude zistený v dychu človeka a podobne, ako to je pri antigénových testoch. V prípade ak je osoba pozitívna na vírus, prejaví sa to farebnou zmenou na samotnom rúšku:

Odborníci zo SAV prejavili záujem preveriť takúto možnosť testovania a podieľať sa tak na vývoji, ale zatiaľ je ich vyjadrenie také, že z dôvodu momentálnej mimoriadnej vyťaženosti majú iné priority, takže v najbližších týždňoch sa týmto vynálezom zaoberať nevedia.

Dnes už vieme, že antigénové testy je možné robiť šetrnejšie než odobratím vzorky z nosohltanu. V Rakúsku už používajú testy, pri ktorých postačuje test vsunúť cca 2 cm hlboko do nosnej dierky a naša vláda takéto testy tiež objednala.

Takže riešenie ukončenia lockdownu tu je, stačí posúriť vývoj indikačného rúška a umožniť tak uvoľnenie obmedzení pre tých, ktorí budú ochotní takéto indikačné rúška nosiť.

Možno by bol záujem zo strany zatvorených prevádzok aj o možnosť otvorenia za podmienok zabezpečenia testovania nazálnymi testami.

So žiadosťou o umožnenie takýchto uvoľnení sa treba obrátiť na kompetentných napríklad takto:

 

Vyvrátenie zákona o zachovaní energie?

31.05.2020

Podarilo sa nám to, čo takmer všetci považujú za nemožné? Paradoxne sme mali riešenie priamo pred očami. Posúďte sami, či táto nová technológia znamená energiu zadarmo pre každého. V tomto krátkom videu je vysvetlený princíp fungovania: https://www.youtube.com/watch?v=SV2IARAOoZc&feature=youtu.be

Čo sa učí na našich školách a čo je realita.

19.05.2020

Ak chcete zistiť ako to je s odstredivou silou, pravdepodobne natrafíte na podobné tvrdenie: Jedným z prominentných vinníkov, zodpovedných za zmätky spojené s odstredivou silou, je aj zakladateľ modernej kozmonautiky Wernher von Braun. Ten vysvetľoval pohyb družíc po kruhových dráhach rovnováhou medzi odstredivou a gravitačnou silou. Nuž, aj géniovia majú slabšie chvíľky. [...]

Odmena 100 000. -€

17.05.2020

Možno poznáte tento vtip: V zoologickej záhrade stojí chlapík pri výbehu a pozerá sa na žirafu. Po chvíli mávne rukou a so slovami „Aj tak také zviera neexistuje“ odchádza. Kde končí vtip a kde začína tragédia? Zostrojili sme zariadenie, ktoré funguje v rozpore s fyzikálnymi zákonmi. A presne tak ako chlapík v tom vtipe sa správajú odborníci z oblasti fyziky. [...]

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 34
Celková čítanosť: 117126x
Priemerná čítanosť článkov: 3445x

Autor blogu

Kategórie