Založ si blog

Kto dokáže vyriešiť tento jednoduchý hlavolam?

Pokúste sa zaviesť do troch domov plyn, vodu a elektrinu tak, aby sa  jednotlivé vedenia nedotkli, čiže každý prívod musí byť vedený tak, aby sa nedotkol iného prívodu:

 

Na obrázku je znázornený príklad zavedenia vody. Toto zavedenie môžete použiť a doplniť pripojenia plynu a elektriny, alebo zmeniť a vytvoriť nové.

Isteže sa môžete nechať odradiť tvrdeniami samozvaných znalcov o tom, že tento hlavolam nemá riešenie, alebo si prečítate vo voľne dostupnej časti knihy „Rovnica sveta“, ako je možné hľadať riešenia podobných, podľa názoru niekoho „neriešiteľných“ zadaní práve pomocou tejto rovnice sveta.

Nemusíte sa pritom obávať, že by to bolo nejako zložité, táto kniha je písaná formou príbehu a tu je aspoň jedna reakcia od čitateľa, ktorá poukazuje na to, že forma, akou je kniha písaná dokáže zaujať dokonca deti:

 

Pozdravujem vás pán Nemeš…

Myslím, že táto kniha (vypočul som si ju celú..) bude mať ohlas nielen u mňa, ale u každého, kto bude ochotný oboznámiť sa s jej obsahom. Je PO p… !!!… Pracoval som u seba v ateliéri, a mal som pustené čítanie (mac osx) súboru ktorý ste mi poslal. Prišla ku mne moja dcéra (6 rokov) s nejakou požiadavkou a otázkami, na ktoré hneď chcela odpoveď. Započúvaný do knihy – vlastne vytrhnutý z kontextu som sa jej snažil niečo zodpovedať. Zvyčajne akákoľvek moja odpoveď je len stimulom na ďalšie a ďalšie otázky, preto som chcel nájsť čo najpresvedčivejšiu a vyčerpávajúcu odpoveď. Pri odpovedi som bol prerušený – Tati, TICHO! Počúvam!!! Usadená v pohodlnom ateliérovom kresle sa dívala na mňa a snažila sa eliminovať akýkoľvek zvuk, ktorý by jej to narúšal… Asi po 5-ich minútach prišiel do ateliéru jej brat. Po chvíli počúvania to vypol a pustil čítanie celej knihy úplne od začiatku… Obaja v tichosti počúvali a sedeli u mňa až do neskorého večera… Perfektné.

Slavomír G.

https://rovnica-sveta2.webnode.sk

 

Pavol Nemeš

Prelom v boji s pandémiou, alebo ako sa dá ukončiť lockdown bezpečne.

12.02.2021

Predstavte si, že pred cestou do školy, práce, alebo aj na spoločenské podujatie, či do reštaurácie si nasadíte ochranné rúško, ktoré dokáže odhaliť vírus Covid 19 vo Vašom dychu. Stačí vybaviť ochranné rúško, alebo respirátor indikačnou látkou tak, že vírus bude zistený v dychu človeka a podobne, ako to je pri antigénových testoch. V prípade ak je osoba [...]

Vyvrátenie zákona o zachovaní energie?

31.05.2020

Podarilo sa nám to, čo takmer všetci považujú za nemožné? Paradoxne sme mali riešenie priamo pred očami. Posúďte sami, či táto nová technológia znamená energiu zadarmo pre každého. V tomto krátkom videu je vysvetlený princíp fungovania: https://www.youtube.com/watch?v=SV2IARAOoZc&feature=youtu.be

Čo sa učí na našich školách a čo je realita.

19.05.2020

Ak chcete zistiť ako to je s odstredivou silou, pravdepodobne natrafíte na podobné tvrdenie: Jedným z prominentných vinníkov, zodpovedných za zmätky spojené s odstredivou silou, je aj zakladateľ modernej kozmonautiky Wernher von Braun. Ten vysvetľoval pohyb družíc po kruhových dráhach rovnováhou medzi odstredivou a gravitačnou silou. Nuž, aj géniovia majú slabšie chvíľky. [...]

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

kvet, strom, sneh, úroda, mrazy

Mrazy v Česku boli pre ovocinárov fatálne. Mnohí hlásia stopercentnú škodu

25.04.2024 16:52

Hovorí sa o najhoršej situácii za posledných sto rokov. Odhadom už bolo zničených približne 100 000 ton ovocia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 34
Celková čítanosť: 117080x
Priemerná čítanosť článkov: 3444x

Autor blogu

Kategórie