Založ si blog

Čím vzdelanejší tým hlúpejší?

Názorným príkladom takéhoto otupenia schopnosti logicky myslieť predstavuje v našej spoločnosti práve naša vedecká elita zo Slovenskej akadémie vied.

Títo ľudia sú naozaj schopný potvrdiť, že jeden zo základných fyzikálnych zákonov je chybný a zároveň tvrdiť, že chybný nie je.

Lekár by takéto správanie označil za následky demencie v pokročilom štádiu, alebo za schizofréniu.

Ide o to, že som požiadal Slovenskú akadémiu vied o stanovisko k objavenému rozporu v gravitačnom zákone. Popis tohto rozporu je možné nájsť tu:

https://rovnica-sveta2.webnode.sk/projekty/

Rozpor sa týka tvrdenia v gravitačnom zákone, podľa ktorého je zrýchlenie telesa vo voľnom páde nezávislé od hmotnosti takéhoto telesa – teda všetky telesá padajú rovnako rýchle aj keď majú rozdielnu hmotnosť, takže gravitačný zákon tvrdí, že je úplne jedno aké ťažké teleso bude padať voľným pádom, jeho rýchlosť bude vždy rovnaká.

Že je toto tvrdenie v rozpore s akoukoľvek logikou si môže každý sám prepočítať napríklad pri telese o hmotnosti mesiaca, pretože tu vstupuje do tejto akcie aj gravitačná sila, ktorú takéto teleso vytvorí a tá priťahuje planétu Zem k sebe  ( presne tak ako aj každé iné teleso, len inou silou, ktorá je ZÁVISLÁ na hmotnosti tohto telesa) a teda nemôže platiť, že rýchlosť telesa pri voľnom páde je NEZÁVISLÁ od hmotnosti tohto telesa.

Jasným prípadom – zrejme schizofrénie – je teda stanovisko SAV v ktorom sa uvádza že:

„Váš prepočet  je správny pre telesá so zanedbateľnou hmotnosťou voči hmotnosti Zeme. Určite nie je správny pre teleso s hmotnosťou Mesiaca.“

S pozdravom

Rudolf Hajossy

Matematický ústav SAV, Bratislava

A hneď aj protikonštatovanie:

„Ak parodujem Pontského Piláta, potom nenachádzam žiadnu vinu na gravitačnom zákone.“

A toto má byť naozaj vedecká elita našej spoločnosti?

Týmto príkladom chyby v gravitačnom zákone som chcel len získať pozornosť vedcov zo SAV, aby som im potom mohol predložiť ďalšiu už oveľa závažnejšiu chybu v zákone o pôsobení síl, ale ako sa dalo očakávať na túto moju žiadosť o stanovisko zostala odpoveďou už klasická ignorácia.

Šokujúcim poznaním pritom je, že v Bratislave sa uskutočnil už druhý ročník pochodu za vedu ktorým chceli vedci poukázať na to, že:

Pochodom chceme vzdať hold vedcom a vyjadriť podporu vedeckému bádaniu, ktoré sa v poslednom období dostáva do defenzívy, pod paľbou rôznych bludárskych spolkov a šíriteľov alternatívnych „faktov“ a nezmyslov, čoho hlavnou príčinou je voľný prístup verejnosti k internetu.

Vo svojej arogancii si títo vedci ani neuvedomujú, že takýmito vyjadreniami sa približujú k inkvizičným praktikám zo stredoveku  a sťažujú sa vlastne na to, že verejnosť pri zverejňovaní na internete využíva jedno zo základných ľudských práv – právo na slobodu prejavu.

Keďže sa ma toto dianie osobne dotýka, poslal som organizátorom tohto pochodu tento otvorený list, čo myslíte, dočkám sa naň zo strany týchto VEDCOV nejakej reakcie?:

Dobrý deň,

dozvedel som sa o vašom pochode za vedu z médií a som úprimne zhrozený, pretože mám osobnú skúsenosť s prístupom vedeckých pracovníkov – konkrétne SAV – k tomu, ak niekto príde s niečím, čo odporuje ich presvedčeniu o nedotknuteľnosti fyzikálnych zákonov.

Zostrojil som v simulačnom programe a následne aj v praxi zariadenia, ktoré fungujú v rozpore so zákonom o pôsobení síl.

Že sa nejedná o žiadny vtip podložím vyjadrením sa prof. Mojžiša z fakulty Univerzity Komenského:

Simuláciu navrhnutého modelu si pozrel aj fyzik Martin Mojžiš, ktorý pôsobí ako docent na Fakulte matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského. Aj keď priznáva, že simulácia pracovala v rozpore s Newtonovými zákonmi, nazdáva sa, že chyba bude v samotnom simulačnom programe.
„Výsledky simulácie, ktorú sme mali možnosť vidieť, sú naozaj v rozpore s Newtonovými zákonmi. Každý simulačný program však simuluje verne len istú triedu javov a ak sa pokúšate simulovať jav, pri ktorom niektoré jeho aspekty neboli správne do programu implementované, potom dostanete simuláciu v rozpore so skutočnosťou,“ povedal pre Aktuality.sk Martin Mojžiš

Vy vedci jednoducho budete tvrdiť, že niečo nie je možné, ale nie ste ochotní posúdiť predkladané fakty a potom idete ešte pochodovať cez Bratislavu a sťažovať sa na to, že dnes môže každý zverejniť na internete čo chce.

Ja som podľa predmetných simulácií zostrojil funkčné modely a teda v praxi dokázal, že zákon o pôsobení síl je nesprávny a z Vašej, vedeckej strany sa stretávam len s ignoráciou.

Chápem, že je pre Vás ťažké priznať si, že úplne jednoduchú a triviálnu chybu v jednom zo základných fyzikálnych zákonov ste si nedokázali všimnúť a takýto postoj aj chápem, ale že sa vyberiete do ulíc a sťažujete sa na to, že veda je voľným prístupom na internete dehonestovaná, to mi už príde príliš.

Ak sa medzi Vami nájde niekto, kto je schopný byť objektívny, tak by som bol len rád, ak by som mu mohol môj objav odprezentovať, ale zrejme sa aj u Vás stretnem len s ignoráciou plnou nádeje, že som len nejaký freak a že nemôžem mať pravdu.

Na základe môjho objavu konštruujeme pohonnú jednotku a naozaj ma zaujíma ako potom Vy vedci budete reagovať.

S pozdravom Pavol Nemeš

Prelom v boji s pandémiou, alebo ako sa dá ukončiť lockdown bezpečne.

12.02.2021

Predstavte si, že pred cestou do školy, práce, alebo aj na spoločenské podujatie, či do reštaurácie si nasadíte ochranné rúško, ktoré dokáže odhaliť vírus Covid 19 vo Vašom dychu. Stačí vybaviť ochranné rúško, alebo respirátor indikačnou látkou tak, že vírus bude zistený v dychu človeka a podobne, ako to je pri antigénových testoch. V prípade ak je osoba [...]

Vyvrátenie zákona o zachovaní energie?

31.05.2020

Podarilo sa nám to, čo takmer všetci považujú za nemožné? Paradoxne sme mali riešenie priamo pred očami. Posúďte sami, či táto nová technológia znamená energiu zadarmo pre každého. V tomto krátkom videu je vysvetlený princíp fungovania: https://www.youtube.com/watch?v=SV2IARAOoZc&feature=youtu.be

Čo sa učí na našich školách a čo je realita.

19.05.2020

Ak chcete zistiť ako to je s odstredivou silou, pravdepodobne natrafíte na podobné tvrdenie: Jedným z prominentných vinníkov, zodpovedných za zmätky spojené s odstredivou silou, je aj zakladateľ modernej kozmonautiky Wernher von Braun. Ten vysvetľoval pohyb družíc po kruhových dráhach rovnováhou medzi odstredivou a gravitačnou silou. Nuž, aj géniovia majú slabšie chvíľky. [...]

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 34
Celková čítanosť: 116076x
Priemerná čítanosť článkov: 3414x

Autor blogu

Kategórie