Založ si blog

Aké ťažké je zachrániť tento svet?

Predstavte si, že je tu možnosť odvrátiť prírodné katastrofy v spojitosti s globálnym otepľovaním, ktoré sa na nás valia kvôli bezmedznej spotrebe energie čerpanej väčšinou z fosilných palív.

Pritom je tu technológia až primitívne jednoduchá, ktorá umožňuje produkovať ekologicky čistú energiu za zlomok ceny dnešnej energie získavanej z fosilných palív.

Lenže vedci sa týmto objavom odmietajú zaoberať a ak by sme chceli nájsť  príčinu tejto neochoty, tak by sme narazili na dve možnosti:

1

Buď sú dnešní vedci tak veľmi presvedčení o neomylnosti takzvaných velikánov fyziky z minulosti, že si jednoducho nedovolia čo i len pomyslieť na to, že by sa tieto ich božstvá mohli zmýliť a v obave o blamovanie samých seba pred svojimi kolegami ani len nepripúšťajú takúto možnosť.

2

Alebo sú mocnými tohto sveta, ktorí profitujú zo závislosti ľudstva na fosilných palivách nútený takéto objavy jednoducho ignorovať, alebo dokonca potláčať ich realizáciu.

Jedna z týchto dvoch možností prinútila vedcov označiť odstredivú silu len za akúsi zdanlivú silu:

Čo si myslíte že sa stane ak roztočíme nevyvážené koleso?

Odstredivá sila ho rozkmitá, alebo dokonca roztrhne na kusy.

Dajte do práčky nejaký predmet a pri odstreďovaní sa práčka rozkmitá.

Vojdite do zákruty autom neprimeranou rýchlosťou a odstredivá sila vás vymrští mimo vozovky.

Myslíte si ešte stále, že odstredivá sila je len zdanlivou silou?

Ak si prepočítate účinok odstredivej sily, tak zistíte, že predstavuje až desaťnásobok sily potrebnej na jej dosiahnutie.

Predstavte si, že by bolo možné túto silu rozdeliť a usmerniť tak, aby pôsobila len jedným smerom a takto ju vedieť využívať či už na pohon dopravných prostriedkov, alebo dokonca generátorov.

Aj toto riešenie je pomerne jednoduché. Na tomto obrázku je rotor, ktorý rozdeľuje a usmerňuje odstredivú silu tak, aby sa dala cielene využívať na pohon žiadaným smerom:

Na tejto stránke nájdete k tomu podrobnejšie vysvetlenie:

https://save-the-world24.webnode.sk/

A ešte detailnejšie objasnené je to na našej ďalšej stránke:

https://rovnica-sveta2.webnode.sk/projekty/

Zariadenia fungujúce na tomto princípe sme vytvorili ešte predtým, ako sme vyrobili tento model v simulačnom programe a pre ukážku toho, ako sa k tomu stavajú fyzici tu je komentár profesora Mojžiša:

„Simuláciu navrhnutého modelu si pozrel aj fyzik Martin Mojžiš, ktorý pôsobí ako docent na Fakulte matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského. Aj keď priznáva, že simulácia pracovala v rozpore s Newtonovými zákonmi, nazdáva sa, že chyba bude v samotnom simulačnom programe.
„Výsledky simulácie, ktorú sme mali možnosť vidieť, sú naozaj v rozpore s Newtonovými zákonmi. Každý simulačný program však simuluje verne len istú triedu javov a ak sa pokúšate simulovať jav, pri ktorom niektoré jeho aspekty neboli správne do programu implementované, potom dostanete simuláciu v rozpore so skutočnosťou,“ povedal pre Aktuality.sk Martin Mojžiš a dodal: „Pánovi Nemešovi som presne povedal, ktoré aspekty ním simulovaných javov nie sú podľa mojej mienky v programe správne implementované.“
Podľa súčasných poznatkov a platných fyzikálnych zákonov je podľa Mojžiša nevyhnutné takýto prístroj zostrojiť a až keď sa preukáže jeho funkčnosť, bude možné hovoriť o tom, že sa mu podarilo zostrojiť revolučný vynález.“

Tak sme teda podľa simulácií postavili model, ktorý funguje a v praxi dokazuje, že odstredivú silu je možné využívať na pohon.

Ale na naše výzvy ohľadne preskúmania praktického modelu profesor Mojžiš nechce vôbec reagovať.

Otázkou teda zostáva, či je jeho presvedčenie o Newtonovej neomylnosti silnejšie než realita, alebo mu iné príčiny nedovoľujú zaujať stanovisko a tak napomôcť rýchlejšej realizácii uvedenia tejto technológie do praxe.

Práve sa snažíme riešiť výrobu týchto zariadení tak, aby ich bolo možné používať na pohon dopravných prostriedkov, alebo generátorov a v prípade, že nemáte strach a máte chuť  byť pri tom a akoukoľvek formou podporiť tieto naše snahy, potom na našich stránkach nájdete viac informácií o tomto projekte.

https://save-the-world24.webnode.sk/

https://rovnica-sveta2.webnode.sk/projekty/

Pavol Nemeš

 

 

Prelom v boji s pandémiou, alebo ako sa dá ukončiť lockdown bezpečne.

12.02.2021

Predstavte si, že pred cestou do školy, práce, alebo aj na spoločenské podujatie, či do reštaurácie si nasadíte ochranné rúško, ktoré dokáže odhaliť vírus Covid 19 vo Vašom dychu. Stačí vybaviť ochranné rúško, alebo respirátor indikačnou látkou tak, že vírus bude zistený v dychu človeka a podobne, ako to je pri antigénových testoch. V prípade ak je osoba [...]

Vyvrátenie zákona o zachovaní energie?

31.05.2020

Podarilo sa nám to, čo takmer všetci považujú za nemožné? Paradoxne sme mali riešenie priamo pred očami. Posúďte sami, či táto nová technológia znamená energiu zadarmo pre každého. V tomto krátkom videu je vysvetlený princíp fungovania: https://www.youtube.com/watch?v=SV2IARAOoZc&feature=youtu.be

Čo sa učí na našich školách a čo je realita.

19.05.2020

Ak chcete zistiť ako to je s odstredivou silou, pravdepodobne natrafíte na podobné tvrdenie: Jedným z prominentných vinníkov, zodpovedných za zmätky spojené s odstredivou silou, je aj zakladateľ modernej kozmonautiky Wernher von Braun. Ten vysvetľoval pohyb družíc po kruhových dráhach rovnováhou medzi odstredivou a gravitačnou silou. Nuž, aj géniovia majú slabšie chvíľky. [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 34
Celková čítanosť: 116802x
Priemerná čítanosť článkov: 3435x

Autor blogu

Kategórie